Translate

divendres, 25 de gener del 2013

A SUSAN M. WOODCOCK (IN MEMORIAM)


ANTONI IBÁÑEZ: INTERVENCIÓ EN LES VESPRES DE L’OCTAVARI PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. CATEDRAL DEL SANT ESPERIT DE TERRASSA. 25-01-2013.

Molt bona tarda a tothom.

L’agost del 2004 vaig passar uns dies a Londres. Després d’anys de dubtes, un diumenge em vaig sentir cridat a entrar a la parròquia anglicana de Saint Martin in the Fields, a tocar de la plaça de Trafalgar, i allà vaig retrobar el que buscava: la fe.

Un cop tornat a Sabadell, ciutat on vaig néixer i on he viscut sempre, vaig anar corrent a trobar la Susana, al carrer del Sol, on tenia coneixement que hi havia una església d’inspiració anglicana: l’Església de Crist.

Persona de poques paraules, però molt donada a escoltar en silenci, gairebé no em va preguntar els motius pels quals jo volia ser membre de la seva congregació. Simplement, em va dir que, al estar batejat en una altra confessió cristiana –la catòlica- podria participar de l’eucaristia des del primer moment. També em va oferir la tasca de bibliotecari, que vaig ocupar durant cinc anys, i em va proposar per a la junta parroquial, en la qual vaig estar dos anys, i, a més a més em va convidar a acompanyar-la a nombroses trobades ecumèniques. Amb tot això vull dir que la Susana, com que parlava poc i escoltava molt, tenia el do de la perspicàcia y de seguida va anar descobrint les meves aptituds.

De caràcter tal vegada una mica eixut per al nostre tarannà, era, potser per això, extremadament pulcra, formal, organitzada, i, amb tot, molt donada als altres. Aquestes qualitats, probablement degudes a la seva formació com a matemàtica, i unides a la seva extraordinària capacitat de treball, i en especial a la seva absoluta confiança en Jesucrist, van permetre que durant el temps que hi va exercir com a pastora, la nostra Església visqués una època de gran benedicció, que no oblidarem.

Justament avui fa sis mesos que es va produir la seva defunció, i crec que hem de donar gràcies a Déu per haver pogut compartir una intensa part de la nostra vida amb la nostra pastora, la reverenda Susan Mery Woodcock.

Que la misericòrdia del Senyor ens acompanyi sempre.