Translate

dissabte, 10 de novembre de 2018

CERCA LA JUSTÍCIA I NOMÉS LA JUSTÍCIA

PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS
26 gener 2019, dissabte, a les a les 6 de la tarda.
a l’Església Evangèlica Baptista del Redemptor
Carrer Moratín, 105, 08206 Sabadell


Aquest manament, “Cerca la justícia i només la justícia”, del llibre Deuteronomi (16,18) de l’Antic Testament, encapçala, a manera de lema, els textos per a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians 2019, que enguany han estat preparats pels cristians d’Indonèsia i publicats conjuntament pel Consell Mundial d’Esglésies i pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians. Han estat traduïts al català pel Centre Ecumènic de Catalunya.

Així, en la introducció als textos corresponents al 2019 es poden llegir, entre altres, els següents paràgrafs:


“Els cristians d’arreu del món ens reunim any rere any per pregar i reforçar la unitat. Ho fem enmig d’un món on la corrupció, la cobdícia i la injustícia imposen la desigualtat i la divisió. La nostra pregària és de comunió: d’ací la seva força. Tanmateix, els cristians, amb les comunitats que individualment representem, sovint som còmplices de la injustícia, nosaltres, els cridats a ser, units, testimonis de la justícia i instruments de la gràcia salvífica de Crist per a aquest pobre món esqueixat."

cartel de la Semana de Oración por la Unidad 2013

"L’Església de Crist és cridada a esdevenir un tast anticipat del Regne del cel, però amb la nostra desunió, no ho aconseguirem. Hem de ser el signe de l’amor de Déu per al seu poble. De la mateixa manera que la injustícia ha aprofundit les divisions que ha patit la societat indonèsia, la injustícia també ha nodrit la divisió de l’Església. Ens penedim de la injustícia, causa de les divisions, però, com a cristians, també creiem en el poder de Crist ens perdona i salva. I, per consegüent, ens apleguem units a l’ombra de la creu, suplicant, d’un costat, la gràcia per acabar amb la injustícia i, de l’altre, el perdó dels pecats, causa de les nostres divisions.”

En resum, l’esforç del diàleg ecumènic per abatre els murs que separen els cristians no s’aconseguirà únicament amb acords sobre dogmes i litúrgies, sinó també amb un treball conjunt i tenaç en la lluita contra les injustícies.

Fidel a aquest pensament, el Moviment Ecumènic de Sabadell ja prepara per al darrer dissabte del  gener la Pregària per la Unitats dels Cristians, amb l'acolliment i el suport de l’Església Evangèlica Baptista del Redemptor, de Sabadell. 

Tothom hi és convidat.