Translate

dimecres, 19 de febrer del 2020

ECUMENISME. CAP A LA UNITAT DELS CRISTIANS? Cicle de conferències


L’ecumenisme és -segons una definició clàssica- la tendència o moviment que intenta aconseguir la unitat visible entre esglésies cristianes, separades històricament des dels grans cismes. Segons un altre punt de vista, l’ecumenisme ha de buscar l’acció conjunta dels cristians en la difusió dels valors de l’Evangeli perquè tothom pugui rebre la Paraula sense els dubtes que la divisió provoca.


En aquest sentit, el Moviment Ecumènic de Sabadell -entitat vinculada al Centre Ecumènic de Catalunya- es dedica, sobre tot, a promoure l’amistat entre els individus que, cadascú amb la seva identitat confessional, fan via junts cap a un retrobament el format del qual només Jesucrist sap com serà. Al voltant de la taula del Moviment Ecumènic de Sabadell es reuneixen, avui, anglicans, evangèlics i catòlics, en un treball que es basa en el diàleg, el coneixement mutu, i la pregària.

El cicle de tres sessions, que sota el títol “Ecumenisme. Cap a la Unitat dels Cristians?” el Moviment Ecumènic de Sabadell organitza aquest mes de març conjuntament amb la Fundació Bosch i Cardellach, igualment sabadellenca, representa un pas important en l’esforç per difondre el significat que per a uns i per a altres té el mot “ecumenisme”. Esforç que s’emmarca en la voluntat explícita del Moviment Ecumènic de Sabadell de treballar preferentment en col·laboració amb altres entitats i institucions, al servei de la societat que l’envolta.